Med ett hjertesukk fra etablert megler spør vi hardt og brutalt, vil markedet ha lokkepris?

Det få ting som er så irriterende som lokkepris i eiendomsmarkedet, for alle kjøperne der ute, men også for de seriøse meglerne som ønsker å prissette boligen så korrekt som mulig med reell prisforventning fra selger. Forbrukerrådet og bransjeorganisasjoner har lenge jobbet hardt for å få bukt med dette, som også er ulovlig markedsføring om selger ikke vil akseptere utropsprisen.

Markedsføringen

Hva skjer så? Jo, vi går ut med en prisantydning på kr. 2.700.000,- for 40 kvm. Litt sliten 2-roms på Grünerløkka. Andel fellesgjeld kr. 120.000,- og fellesutgifter ca. 2.500,-/mnd. Super beliggenhet, mulighet for balkong, alt er topp, det blir ikke mye mer attraktivt enn dette. Tror vi ja! Etter at vi ha????????????????????????????????????r markedsført boligen, ser vi hva som dukker opp på Finn.no fra konkurrerende meglere. 40 kvm. 2-roms med balkong i Ringnes park kr. 2.790.000,-, 42 kvm. 2-roms pen loftsleilighet til kr. 2.800.000,- eller hva med en 48 kvm. 2-roms med 11 kvm. balkong til kr. 2.750.000,-?

Hallo?

Hvis markedet opplever noe som meget attraktivt kommer de på visning. Hvis prisen oppfattes som riktig ja. Her er de fleste «vil ha» faktorene på plass, bortsett fra en ting, prisen. Hallo, er det noen der? Vi sitter tilnærmet alene på visning i 2 dager. 5 personer besøker oss i løpet av første visningsrunde, men siden de som mange andre forventer at alt skal gå 400-500′ over prisantydning kan de jo ikke by på dette! Vi sitter igjen uten noen bud. Selger må selge nå, hva gjør vi?

Vil markedet bli lurt?

Etter noen nøye runder med selger, justerer vi prisen ned til hans laveste aksept, kr. 2.400.000,-. Han må selge nå, så vi går i kjelleren med en gang. Hva skjer så? 60 stykker kommer på en visning, 6 stykker byr og boligen blir solgt for kr. 2.900.000,-! Så fort gikk det. Selger hadde i første runde også solgt for prisforlangende 2.700.000,- naturligvis, men markedet gadd jo ikke å komme på visning! Så unødvendig.

Er det boligmangel i Oslo?

Det er legitimt å stille dette spørsmålet. Når folk ikke en gang kommer på visning fordi prisen er satt korrekt/høyere enn andre, kan de da takke seg selv? Dette er langt fra noe engangstilfelle og er innimellom et reelt problem i all den tid det blir svært vanskelig å orientere seg som kjøpere. En tommelfingerregel når man ser en bolig som ser så billig og bra ut at det nesten ikke kan være sant, er det som regel nettopp dette. Man får stort sett det man betaler for i denne verden.

Ta kontakt med oss om du ønsker en prat rundt kjøp og salg av bolig!

Oslo rådhus