Etter et alle meglerhus i hovedstaden endret prissettingen i september, har markedet fortsatt oppover. Men på noen visninger sitter megleren alene.

I mediene snakkes det om at 2016 er året da alt er mulig, til og med Donald Trump ble president i USA og selv de store analysebyråene så ikke den komme. Her hjemme har vi etter sommeren blant annet hatt stort fokus på prisingen av boliger i Oslo kommune. Hvordan har det egentlig gått med den nye prisingen så langt?

Fullt hus vs. folketomtpexels-photo-140982

I alle tider har prising vært essensielt for salg. Priser du for lavt blir det fullt hus på visning, men oppnår selger da den maksimale salgssummen? I motsatt ende sitter vi med den høye prisantydningen, lite mennesker innom på visning og i noen tilfeller faktisk ingen. Hvorfor det? Burde ikke alle skjønne at den nye prisingen også skal ta høyde for en evt. budrunde? Det viser seg nå etter ett par måneder at ikke alle har fått med seg dette, og det er kanskje ikke så rart, for så mye om dette er det ikke skrevet om i media. Både meglerhus og meglerne selv har nok sammen med forbundene her ikke vært tydelige nok på hva vi mener med den nye prisen. Det er veldig viktig at interessenter også her føler seg trygge på hva de skal by og at prisen er satt så korrekt som mulig. Det er altså dessverre fremdeles slik at en alt for høy prisantydning gjør at vi får tomme visninger i dagens Oslo, selv om utbudet er historisk lavt.

Hva skal interessenter gjøre?

De skal spørre, spørre, spørre! Som snart 20 år gammel megler i denne bransjen kan jeg bekrefte at vi elsker å bli spurt og kunne svare på det noen syntes er rare spørsmål. Men husk en ting, det finnes aldri dumme, rare eller teite spørsmål. Skal du gjøre den sannsynligvis største investeringen i livet ditt må du vite alt og ved å spørre om alt sikrer du deg på best mulig måte. Spør, spør, spør! Er man usikker på om en pris er satt for høyt, ring oss så skal vi fortelle deg det på 5 min., meglere i dag har systemer som kan hjelpe deg med dette. Ikke hopp over visninger som virker høyt priset og ikke gjør som alle andre, ikke gå i flokk. Det er alltid markedet som bestemmer prisen til syvende og sist allikevel. Jeg kjenner en herremann som har kjøpt 7 boliger i 2016, og det var ikke noen andre bud på noen av de. Alt er mulig, men tenk utenfor boksen og spør. Som jeg alltid har sagt; dette er ikke rakettforskning, dette er tilbud og etterspørsel. Lykke til med boligjakten!    Les også denne: Er du en del av saueflokken?

 

pexels-photo-230755