Gode tips og råd rundt salg etter et dødsfall.

open-house-1163358_1920

Tiden etter et dødsfall er vanskelig, og de praktiske tingene kan føles tunge å ta tak i. Da er det greit å overlate salget av bolig til fagpersoner, slik at du kan konsentrere deg om andre ting. Her gir vi deg gode råd og tips om salg etter et dødsfall.

Om det er avklart at ingen i familien ønsker å ta over boligen, og den besluttes solgt er det noen praktiske råd vi ønsker å gi deg på veien.

La en eiendomsmegler selge boligen

Mange ønsker å gjøre minst mulig i en tung tid, og mange overlater salget av boligen til advokaten som tar seg av arveoppgjøret.

Det er forståelig at det kan være fristende å sette all jobben til én person, men tenk på at du ikke ville hyret inn en eiendomsmegler for å forsvare deg i en rettssak.

En eiendomsmegler er godt kjent med prosessen rundt boligsalg, og vil kunne selge boligen på best mulig måte.

Bestem hvem som har ansvaret

Er dere mange involvert i salget, kan prosessen bli uoversiktlig. Det kan være lurt å bli enig om hvem som skal ta seg av prosessen, og som er mest kapabel til å ta de riktige beslutningene på vegne av resten. Det er da viktig at denne personen får fullmakt av de andre arvingene.
Man kan også velge en tredjepart dere stoler på, for eksempel advokaten som tar seg av arveoppgjøret.

Klargjør boligen for salg

Å tømme boligen er en tung oppgave, som likevel må gjøres om boligen skal selges eller ei. Det er en fordel å starte denne jobben før fotografering og visninger. Man kan gjerne få hjelp av et rengjørings- og ryddebyrå som er spesialiserte på slik rydding.

Vurder boligstyling

En bolig som skal selges etter et dødsfall kan gjerne ha stått uforandret i 20-30 år og kan ha noe umoderne møblement.

Om man ønsker, kan man bestille boligstyling, eller forsøkte å «freshe opp» boligen selv. Lettere oppussing slik som maling og enkelt vedlikehold gjør mye for førsteinntrykket, og kan øke gevinsten ved et salg.

 

Kontakt oss gjerne for en gratis rådgivningstime dersom dere har spørsmål rundt salg av bolig etter at noen er gått bort. Vi har lang erfaring, og kan tilby dere en uforpliktende verdivurdering av boligen.