Etter ett år hvor det meste har satt nye rekorder i boligmarkedet i hovedstaden, får vi fortsatt spørsmålet om når det lønner seg å selge. Fasiten her har flere sider.

Store muligheter rett etter nyttår

Jula varer helt til påske synges det om, men i boligmarkedet er det nok ikke helt slik. Imidlertid er det ofte i starten på året vi ser en økning i prisene. De to første helgene etter nyttår begynner det å komme en del nye boliger til salgs, men det er i de to siste ukene i januar det pleier å bli full aktivitet. Dette er naturlig fordi man kommer fra en 4-6 ukers desemberpause i boligmarkedet, meglerne er tilbake i manesjen, samt at kjøperne og selgerne igjen er klare for action. Det er som man sier, nytt år gir nye muligheter.

 

 

pexels-photo-24571Bruk desember – vær tidlige ute

Som sagt er det noe roligere i de to første ukene av januar. Dette er en «skjult hemmelighet» da de få som legger boligen ut for salg i denne perioden får en ekstra stor oppmerksomhet, som et resultat av lavt tilbud og stor etterspørsel. Dette fungerer. La megleren bruke den rolige desembermåneden til å gjøre alt klart med nettannonse og prospekt, og finpuss boligen frem mot starten av nyåret. Det er i de siste årene blitt noe vanligere at de som har visning først i januar legger boligen til salgs på nett i slutten av romjulen.

For gratis rådgivning trykk her.

 

 

 

 Foto: Simen Hansen atbo.dk
Foto: Simen Hansen

Leiligheter er attraktivt

Når det anbefales å selge i januar, kommer det selvfølgelig an på hva slags bolig du har. 1-,2- og 3-roms leiligheter blir alltid solgt, også større- eller sentrumsboliger, mens vi ofte anbefaler boliger som har store uteområder og hager til å vente til det grønnes. Videre kan selgere av særegne objekter, som f.eks. store familieboliger gjerne tilpasse seg skoleferiene. I 2016 var det et noe annerledes år i byens boligmarked da det historisk sett ikke har vært færre boliger til salgs på svært mange år. Dette er har ført til gjentagende prisstigning i de aller fleste av årets måneder noe som igjen punkterer hva vi sier her om når det lønner seg å selge.

 

 

 

 

Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med megler og forhører deg om når det lønner seg å selge nettopp din bolig. Ta kontakt med oss i dag!