Som på så mange områder, ligger Norge også i verdenstoppen når det gjelder å benytte boligstyling ved salg av bolig, spesielt i de store byene. Er dette bare fint og flott eller prøver selger å skjule noe?

De fleste er vel enige om at det er ofte er mer tiltalende med et dekket bord enn et nakent, men hva gjør dette med interessen?

Stylingfeber

Det har vel sjelden tidligere vært benyttet mer styling enn nå i 2018. Og det er mange superflinke stylister der ute, og selvfølgelig noen som også burde gjort noe helt annet. De aller fleste objekter tar seg bedre ut etter en «total forvandling» av en stylist, «det er viktig å pynte bruden» som man pleier å si. Tidligere var styling forbeholdt større og lekre boliger, men i dag kan alt styles. Om det er en liten hybel eller stor enebolig, alt går og alt blir også oftere stylet i alle prisklasser. Noen velger også delstyling hvor stylisten bare kommer inn med løse elementer for å sette prikken over i’en. Og lekkert blir det, det er ingen tvil om at bildene fremstår som noe helt annet etter en vel gjennomført styling. Det som ofte også benyttes, er styling av tomme boliger med fullstendig oppussingsbehov, her er det virkelig snakk om å «pynte brura», men her skal man være ekstra på vakt og passe godt på å se hva som ligger bak.

Pass på!

At styling også gjentatte ganger har blitt kritisert av forbrukermyndighetene er vel ikke noe overraskende. Noen ganger har denne kritikken vært totalt upassende, mens andre ganger har den hatt noe for seg. For man som interessent må virkelig passe på. Det er ikke meningen at stylingen skal dekke over feil og mangler, men det kan fort oppstå situasjoner hvor nettopp dette skjer. Her har megler ett ekstra aktsomhets ansvar hvor det er viktig at alle skavanker blir opplyst klart og tydelig om. Det er nettopp dette forbruker myndighetene også frykter, at andelen som vil klage på skjulte feil og mangler vil øke. Er du en interessent i en bolig som er tydelig stylet anbefales det også at man er ekstra aktsom og ikke holder tilbake for å stille kritiske spørsmål.

 

Både og

Det er med andre ord rom for begge deler. Vi tror styling er noe som har kommet for å bli, i all den tid boligene tar seg best ut slik. Og det er fint så lenge megler alltid er påpasselig med at intet blir i det skjulte eller at man «glemmer» å fortelle om noe som hadde vært opplagt om boligen har blitt presentert helt naken. Det er hyggelig for interessenter å se hvordan boligen kan presenteres og det kan også gi ideer og fine innspill til innredningsmuligheter som ikke alltid er lett å se i en tom bolig. Så nyt pene boliger og vær årvåkne alle mann.