Det er bare 6 uker siden påske, allikevel føles det som en evighet siden. Når raser tiden fort mot sommeren og mange boligselgere begynner å stresse litt for å få salget i boks før ferien. Hvordan er det egentlig å selge bolig midt på sommeren?

Hva slags bolig du har spiller inn her. Etter en normalt oppdelt mai måned blir det ofte «trangt i døra» i juni som vi kaller det. Med det menes det at mange ønsker å selge boligen sin samtidig og at det blir vanskeligere å få den oppmerksomheten man kanskje fortjener.

Dobling av utbudet

Vi snakker om et boligmarkedet før og etter påske i 2017. 1. kvartal var preget av lavt utbud (lite boliger til salgs), finansieringsbevis fra 2016 (før de nye lånekravene slo inn) og god etterspørsel. Man trenger verken å være analytiker eller økonom for å skjønne at dette var selgers marked med tilhørende gode og raske salg. Så kom påsken og markedet stoppet ikke opp, det snudde. Utbudet gikk fra 1400 boliger til salgs på FINN før påske til 3300 i mai mnd. Lånekravene slo inn for fullt, men etterspørsel har fremdeles holdt seg godt. Dog ble det naturligvis mye færre folk på den enkelte visning og det tok noe lengre tid å selge. I finanskrisetiden 2008 lå det 3650 boliger til salgs på FINN, så at tilbudet i dag «bare»  ansees som normalt, er nok en liten underdrivelse, det er mer enn det.

Liten eller stor?

Boliger som generelt ansees som familieboliger anbefales normalt å holde seg unna markedet i skoleferien. Dette er det normale. Så er det dette med å tenke litt utenfor boksen igjen da, er det så dumt å selge når alle andre pexels-photo-87223konkurrentene har tatt en pause i markedet? Vi tror ikke det, men dette må jo selger kjenne litt på selv også. Det er jo ikke alle som er tilstede i ferien slik at man kan være redd for å gå klipp av noen interessenter, men på den andre siden får man mye større oppmerksomhet. Normale leiligheter i sentrumsnære områder, opp til 3-rom, er supre salgsobjekter i sommermånedene, ikke minst er juli en topp måned her. Masse studenter kommer til byen og er på utkikk etter bolig og konkurransen er liten.

Tenk alternativt

Vi meglere blir ofte, og med rette, kalt litt sauer, da vi alle gjør det samme når det gjelder visning i Oslo. Tenk gjerne litt alternativt og for all del, omfavn privat visninger. I Vestfold har de så godt som sluttet med fellesvisninger. Skal du avholde fellesvisninger så styr gjerne unna de dagene med flest konkurrenter som torsdag, søndag og mandag. Tirsdag og onsdag er også gode dager, fredag og lørdag er ikke å anbefale med mindre du har noe meget spesielt å selge. Ved private visninger får man mye bedre tid med interessentene og kan fortelle mye mer om hvordan din leilighet er å bo i. Her er det også lettere for kommende kjøpere å stille spørsmål.

Lykke til med sommersalget!

Lurer du på hva din bolig er verdt?