Etter en oktober måned med historisk prisstigning i Oslo, er det Grünerløkka som stikker av med den sterkeste oppgangen med 2,0 prosent i oktober måned og hele 23,8 prosent det siste året.

Dette utgjør en prisstigning på 100.000,- pr. mnd. for en bolig på 5 millioner kroner leser vi på Hegnar.no den 03.11.16. På det siste året har denne boligen prosentmessig steget i pris til kr. 6.190.000,-. På ett år og uten å løfte en malingspensel! Hvor går dette videre?

Sentrum leder an

Bydelene i sentrum og hovedsakelig på østkanten av Akerselva med unntak at St. Hanshaugen, har alle over 22 prosent økning siste 12 måneder. Vi som har vårt hovedsete i bydel Sagene og Grünerløkka kan underbygge disse målingene i sammenheng med hvordan vi kjenner markedet på pulsen hver dag. Interessen er formidabel og det er løkka (populæruttalelsen for Grünerløkka om man skulle være i tvil), som er lokomotivet. Her er det yrende folkeliv hver dag og på søndager er det marked i parkene og herlig stemning. Det er også en god del mindre leiligheter i dette gamle arbeiderstrøket, så det er ekstra attraktivt for de unge her. Det er ikke overraskende at det er nettopp løkka som har steget mest i de siste 12 mnd.birkelunden

Sagene vs. Grünerløkka

Det veldig mange blir overrasket over er at kvadratmeterprisen er høyere i bydel Sagene enn løkka. Det har den vært i ganske mange år nå og pr. oktober 2016 hadde løkka en gjennomsnittlig kvm.pris på kr. 74.709,- mens det i bydel Sagene lå på kr. 76.293,- pr. kvm. Løkka har steget litt mer enn Sagene i de siste månedene så differansen er p.t. ikke på mer enn kr. 1.587,-/kvm. Det er ikke forferdelig mange måneder siden vi syntes det var hårreisende at kvm. prisen hadde passer 60.000,-, tenk dette er et snitt altså!. Allerede flere boliger som har passer 100.000,-  pr. kvm. i våre bydeler.

Er det trygt å kjøpe nå?

Hele 2016 har vært preget av ett boligunderskudd og det er fremdeles for få boliger til salgs for å møte den kraftige etterspørselen vi ser i våre bydeler. De lave rentene bidrar til sterk etterspørselsvekst, i tillegg ser vi at mange nå kjøper bolig med en forventning om at boligprisene vil fortsette å stige. Nå lurer mange på om toppen er nådd. Dessverre tror vi ikke det. Dette begrunnes mye i den historiske lave boligbyggingen vi har hatt i Oslo siste 15 år, at netto tilflytting/tilfang er større enn netto utflytting/frafall, renter, hvor folk ønsker å bo og fremtidstro. Som alltid er langsiktige investeringer tryggere enn kortsiktige og det gjelder også i boligmarkedet. Vi tror prisene (dessverre) skal videre opp og at det så i måte ikke er en anbefaling å vente med boligjakten. Lykke til:-).

Se også: Selgers rett til å betsemme selv..

 

lokka-drone-1