Enten man er førstegangskjøper eller har kjøpt tidligere, er det like nervepirrende å by hver eneste gang. Men finnes det egentlig noen fasit på hvordan dette gjøres?

control-work-official-form-39519[1]

 

Etter over 3700 gjennomførte budrunder har vi noen gode tips vi ønsker å dele med deg.

Kartlegg prosessen

For å vite hvordan du best mulig skal angripe en budrunde, bør du ha en strategi på hvordan du ønsker å opptre. Ring megler og spør om hvor mange som har satt seg opp på liste, hvor mange som evt. byr foreløpig og om megler har noen følere ute på hvor mange som kan være bud interesserte. Spør allerede her om når selger kan tenke seg å ha overtagelse. Dette er veldig viktig for hvordan du kan legge opp ditt eget budløp.

Ha klare grenser

Før du starter bør du sette ditt maksimale tak på hva du har lyst til å bruke på denne boligen og forholde deg til dette. Det finnes veldig mange gode argumenter fra meglers side som vil prøve å få deg til å bare strekke deg litt til, og vips så er det budsjettet sprukket. Ingen er tjent med å bo seg ihjel og det kommer alltid nye spennende boliger på markedet.

Hvordan skal jeg by?

Som du skjønner er det ikke en fasit på dette, men har du kartlagt prosessen litt har du et bedre utgangspunkt enn de andre. Til å starte med er det å anbefale å legg inn ditt første bud, størrelsen er ikke så viktig, men da er du garantert å bli fulgt opp. Det er det nemlig ikke alltid man blir hvis megler ikke følger med eller gjør en dårlig jobb. Det skjer dessverre oftere enn vi tror. Er det Pengermange som byr kan du godt være litt avventende å se an utviklingen. Er det få eller ingen som byr, er du i posisjon til å komme med et god og reelt bud til selger uten at du byr mer enn du må. Budet bør som sagt være reelt, skambud kan ødelegge dine muligheter hos selger. Bud fristen bør være så kort som mulig, normalt minimum 30 minutter.

Vinn budrunden!

Her er det flere forskjellige metoder som blant annet finnes på nettet, men generelt kan vi helt klart si at det heller lønner seg for budgiver med få, korte, større bud økninger enn mange små. Det blir alltid dyrere med små økninger, da alle føler at de kan være med mye lenger.

Kom derfor med en solid økning på f.eks. kr. 50.000, 100.000 eller 200.000,- for å «skremme bort» de andre budgiverne og gi et inntrykk av at du har sterke økonomiske muskler. Husk alltid å avklare overtagelse med selger før bud aksept. Her har begge parter økonomiske interesser så dette er viktig. Lykke til!

 

 

 

Har du flere spørsmål rundt budprosessen? Nøl ikke med å ta kontakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les også denne bloggen:«Svar på spørsmål som stilles på visning – del 1»