Hvordan gjennomføres egentlig en verdivurdering? Her får du et lite innblikk.. Enten man kaller det verdivurdering, befaring eller kundemøte går det ofte ut på det samme. Her skal vi gi deg en liten gjennomgang på hvordan det kan gjøres.

hand-the-hand-welcome-gesture-52716

Avklar agenda

Den dyktige megleren har allerede i telefonsamtalen avklart mange forhold rundt ønsket om vurderingen, viktige forhold rundt boligen og gitt et forventet tidsestimat på besøket. Når megler kommer skal han eller hun gå gjennom hva som skal skje og i hvilken rekkefølge man gjør ting. Dette føles som oversiktlig og ryddig for deg, og det blir lettere å slappe av. Vi opplever at mange kan synes det «litt for spennende» å slippe noen ukjente inn i hjemmet sitt og som i tillegg skal gi en vurdering av det.

Gjennomføringen av befaringen

Når vi kommer og hilser høflig på deg som selger, pleier vi etter å ha klarlagt en agenda, ofte å starte med en gjennomgang av boligen før vi setter oss ned. Noen meglere ønsker å sitte ned å prate først, men for oss oppleves det som fint å se hjemmet før vi setter oss ned og prater med selger. På rundturen i boligen vet megler hva han eller hun skal se etter og stiller viktige spørsmål til underveis. Her er det viktig at praten går lett og at du er både informativ og ærlig. Når man har tatt runden er det vanlig at man setter seg ned og prater om ting som er gjort, ting som skal gjøres, hvilke behov du har med vurderingen og om det er spesielle forhold megler må ta høyde for ved vurderingen.

pexels-photo-110469

Hva bør jeg gjøre i forkant?

På telefon vil den dyktige megleren fortelle deg hva du gjerne kan finne frem og ha klart til besøket. (Hvorfor vi snakker om den dyktige megleren er fordi mange meglere ikke avklarer dette i forkant på telefonen, sjekk dette når du tar kontakt). Siste faktura for fellesutgiftene og siste referat fra generalforsamling er fine ting å ha klart.
Har du gjort store utbedringer i de siste årene er kvitteringer og dokumentasjon på dette også super å se. Du trenger ikke å ta julevasken fordi megleren kommer på besøk, men litt ryddighet skader sjelden noen.
Meglere har gode systemer med masse info tilgjengelig, så den viktigste informasjonen fra selger er å fortelle om hvordan det har vært å bo i denne boligen og få frem alle gode og evt. ikke så gode forhold som skal gjenspeiles i riktigst mulig pris.

 

 

 

 

Ønsker du en gratis og uforpliktende verdivurdering? Ta kontakt med oss i dag!