Pr. 31.01.17 er det 814 brukte boliger til salgs på finn.no. Høsten 2008 var det ca. 3650. Hva er det som skjer i Oslomarkedet akkurat nå?

Boligåret 2016 viste at Oslo hadde historisk få boliger til salgs, noe som resulterte i en pristigning for året på ca. 23%. Dette er helt vilt og alt annet enn bra i det lange løp. Skulle man ikke tro at folk løp «mann av huse» for å selge boligen sin og høste gevinst da?

Den onde spiralen

Vi har tidligere skrevet flere innlegg om «saueflokk mentaliteten» og det ser vi igjen på salgsstatistikken også. Det store flertallet ønsker å kjøpe før det selger og det er en av hovedfaktorene for hvorfor boligmarkedet er som det er om dagen. Når det kjøpes fortere enn det selges får vi et vakuum som blir vanskeligere og vanskeligere å tette. Vi biter oss selv i halen, det blir en rask prisstigning og derav stadig tøffere å finne seg en ny bolig. Egenkapitalen man hadde for ett år siden, er mindre verdt i dag. Dessverre. Nils6

Hvorfor vil man ikke selge?

Det er nok mange som faktisk vil dette, men de tør ikke fordi de ikke vil risikere å stå uten bolig. De som har muligheten for å bo et annet sted eller kan leie i en periode, kan bli vinnerne i dagens marked. Samtidig vet jo også disse nøyaktig hvor mye de kan kjøpe for og derav kan lete etter akkurat det de ønsker selv aller mest. Når du kjøper før du selger må du legge inn en buffer på forventet salgs sum på egen bolig, som gjør at du enten kjøper litt mindre eller litt dårligere enn faktisk egentlig kunne hvis du hadde visst hva du hadde råd til. I motsatt fall kjøper du for dyrt og går på en økonomisk smell. Med andre ord, har du mulighet til å selge først, er dette absolutt å anbefale.

Planlegg tiden din

Bruk tiden godt og planlegg boligsalget ditt. Dette er en prosess for alle selgere, og enten den er kort eller lang, så må den gjennomføres. Svært mange selgere finner det tilfredsstillende å gjøre ting klart i god tid før sitt eget salg står for døren. Og plutselig finner man drømmeboligen og da kan også overtagelsen noen ganger være rask, så god planlegging og være ute i god tid er alltid viktig. Ta kontakt med en megler du kunne tenke deg å samarbeide med.

For en gratis og uforpliktene rådgivning, trykk her

Penger