Det er skrevet mye om hvor vanskelig det er for førstegangskjøpere i vinne budkampen i Oslo sentrum, men hva med alle de fine forstedene 15 min. T-bane tur unna?

Etter sommeren har budkampen på små leiligheter tilspisset seg ytterligere noen hakk sammen lignet med forsommeren. Som tidliger sagt og forventet, ble det heller ikke noen boligrush i høst heller, på samme måte som vårrushet uteble. Hvordan påvirker dette ett allerede opphetet boligmarked?

Cafélate avstand

Dette er et faktisk ganske morsomt uttrykk som beskriver de unges forhold til ønsket boligbeliggenhet med ett smil. I en perfekt verden har man selvfølgelig en leilighet hvor det befinner seg en Café i samme bygg, og med Cafélate avstand menes at beliggenheten skal være så perfekt mellom studiested og utested at hvis latten blir kaldt før man kommer frem, bor m

an for usentralt. Dette er selvfølgelig en fleip, men likevel et tydelig bilde på at det for svært mange unge er totalt uønsket å skifte ut sentrumsnære leiligheter med fine forsteder som f.eks. Lambertseter, hvor man fort kan få ett til to rom mer for den samme prisen man betaler i sentrum.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Unge og foreldre

Det er dessverre slik i dagens boligmarked at det er på vei til å bli et tydelig klasseskille, det blir stadig tøffere å klare å kjøpe sin første bolig på egenhånd uten hjelp hjemmefra. I tillegg er det ofte foreldre som er med på å presse prisene opp, ikke minst fordi de har råd til det og at det i dag ofte er bedre å plassere formue i bolig enn i banken. Det siste her er rentepolitikk som vi ikke skal pense inn på nå, men det er klart dette er med på prispresset i sentrum.

Hvor skal jeg kjøpe?

De unge i dag som skal kjøpe sin første bolig skal ikke være redd for å kjøpe litt utenfor sentrum så lenge det er god offentlig kommunikasjon. Husk at sentrum vokser og at «alt vil virke nærmere» i årene som kommer. Man får mye mer for pengene bare litt utenfor Ring 3, Lambertseter eller Kalbakken er gode eksempler på dette. Ønsker du å bo i sentrum og vil satse på de beste områdene for videre vekst, er Ensjø, Hasle/Løren og Tøyen definitivt områder å anbefale, her vil prisene øke i takt med sentrumsutviklingen. Lykke til!

Se også hvordan det er å møte disse på visning: «Pappa på visning»

sunset-hands-love-woman-medium